Nyhet

Musiken och människan med Gilbert Ambrazaitis och Beate Schirrmacher

Kammarorkestern Musica Vitae och Linnéuniversitetet fortsätter sitt samarbete med föreläsningsserien ”Musiken och människan”. Tisdagen den 26 november är det forskarna Gilbert Ambrazaitis, lektor i svenska som andraspråk, och Beate Schirrmacher, lektor i litteraturvetenskap, som möts i ett samtal om kroppens roll och betydelse i det talade språket före Musica Vitaes konsert ”Rörelse”.

Gilbert Ambrazaitis kommer att berätta om sambandet mellan tal och gester och gesternas funktioner i språket, hur de förmedlar betydelse och kan hjälpa oss att strukturera talet.

Dans och musik har genom historien varit intimt förknippade med varandra och mycket talar för att företeelsen att röra sig till musik kan vara lika gammal som människan själv. I den här konserten tar Musica Vitae fasta på detta och utforskar dansens och rörelsens betydelse för den musikaliska upplevelsen, tillsammans med Malin Broman och dansaren och koreografen Noah Hellwig.

Tid och plats

Tisdagen den 26 november i Växjö Konserthus.
Föreläsningen ”Om kroppens roll och betydelse i det talade språket” startar kl 18.15 och konserten ”Rörelse” startar kl 19.00.

För mer information:

https://www.musicavitae.com/event/rorelse/

Kommentera (0)