News

Adjunkt Mitsuru Suzuki får japansk utmärkelse / Lecturer Mitsuru Suzuki receives Japanese award

Jobbat med utbyten i 30 år.

I tisdags presenterade japanska utrikesdepartementet pristagarna av Japans utrikesministers utmärkelse. Före detta adjunkten Mitsuru Suzuki vid Linnéuniversitetet står med på listan. Att han uppmärksammats tror han beror på hans arbete med svenska och japanska utbytesstudenter.

– Det är roligt att få ett erkännande från japanskt håll trots att jag numera är pensionär, säger Mitsuru Suzuki till Smålandsposten.

Prisutdelningen äger rum på Japanska Ambassaden i Stockholm i slutet av augusti.

Läs hela artikeln i Smålandsposten här.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Has worked with exchange for 30 years.

This Tuesday, 16 July, the Ministry of Foreign Affairs of Japan presented the recipients of the ministry’s ward. The former Linnaeus University lecturer Mitsuru Suzuki is on the list. He thinks he is being awarded for his work with Swedish and Japanese exchange students.

“It feels great to get this recognition from a Japanese ministry, even though I’m now retired”, says Mitsuru Suzuki to Smålandsposten.

The award ceremony will take place at the Japanese Embassy in Stockholm in the end of August.

Read the full article in Smålandsposten (only in Swedish).

Comment (9)

1. Grattis till denna utmärkelse Mitsu.

2. En mycket välförtjänt utmärkelse för ditt mångåriga arbete med internationaliseringen vid LNU.

3. Synnerligen välförtjänt utmärkelse!

4. Grattis :)

5. Grattis!

6. Grattis till utmärkelsen!

7. Omedetou gozaimasu (Grattis på japanska)!!!

8. Grattis Mitsu! :)