Angående dagens utrymningslarm i hus Vita i Kalmar

Idag onsdag 22 maj inträffade ett utrymningslarm i hus Vita, Universitetskajen, Kalmar. Larmet utlöstes av arbeten med labbutrustning på våning 5 i byggnaden. Orsaken till larmet och händelseförloppet kring det kommer nu att utredas.

Utrymningen i sig gick bra. Hela byggnaden tömdes på människor, vilket innebär att cirka 300 personer utrymdes.

Vi återkommer med information så snart vi vet mer.

/Lokal- och servicesektionen

1. Jag satt ute på tredje våningens uteplats, och där hördes inget larm. Vart kan jag anämla detta, eller räcker det här?

2. Hej Stina, tack för din synpunkt. Jag tar på mig att meddela fastighetsägaren, och om möjligt, att ta fram en lösning så att utrymningslarmet även uppfattas på uteplatsen. För alla som läser kommentaren finns felanmälan på medarbetare och student. /Mvh Mikael Pettersson