Dags för Växjö Pride

Prideparad

Växjö pride pågår mellan 6-12 maj, detta uppmärksammar vi självklart på Linnéuniversitetet.

Måndag 6/5  För att uppmärksamma att Växjö Pride startar hissar vi tillsammans prideflaggan utanför H-huset.

6-13/5 Prideutställning på Universitetsbiblioteket i Kalmar och Växjö. UB ställer ut ett urval av böcker inom hbtq-området och på Omni-Space rullar ett bildspel med tips på e-böcker. Kom gärna och låna!

Tisdag 7/5 Folkets Bio Växjö visar filmen EN ARMÉ AV ÄLSKANDE. Filmen startar 19.00 och filmvetaren Dagmar Brünow verksam vid Linnéuniversitetet inleder.

Onsdag 8/5 Linnéstudenterna bjuder in till föreläsning med Lukas Swärd om uppväxten i fel kön och samhällsnormer kl 16:00-17:30 i Linnésalen.

Torsdag 9/5 kl 11-14 Polisens Demokrati- och hatbrottsgrupp Region Syd finns på plats på Universitetsplatsen – kom förbi och passa på att ställa frågor om deras arbete.

Torsdag 9/5 Linnéstudenterna tillsammans med P6 och studenthälsan finns på plats för pridepyssel under kårkaffet.

Lördag 11/5 Kom och gå med Linnéuniversitetet i paraden under Växjö Pride. Vi samlas kl 13.30 på Nortullskolans parkering. Alla är välkomna!