Nyhet

Parkeringsavgifter tillfälligt uppskjutna i Växjö

På grund av tekniska problem skjuter vi tillfälligt upp starten för avgiftsbeläggningen på universitetets parkeringsplatser i Växjö. 

Tills det finns tydliga skyltar på plats om hur betalningen ska ske kommer det fortfarande vara gratis att parkera på universitetets parkeringsplatser i Växjö. 

Vi återkommer med mer information när allt är på plats och parkeringsavgifterna börjar gälla. 

Kommentera (6)

  1. Hurra! Ta det lugnt...det är ingen brådska :-)

  2. Är det verkligen rimligt att ta betalt för att parkera på dessa ödsligt belägna parkeringsplatser i den småländska urskogen? Hade campus legat centralt med dyr mark hade jag förstått logiken. 

  3. Eftersom övriga aktörer i området, ffa Växjöbostäder, avgiftsbelägger sina parkeringsplatser blir det i längden ohållbart för LNU att erbjuda gratis parkering. Detta motiv i UD:s beslut har det tidigare refererats till här på medarbetaren, jag tänker därför inte kommentera eller debattera det ytterligare.

  4. Eftersom det är parkeringsförbud mellan 24-05 på natten borde det inte vara några problem att ha gratisparkeringen på dagtid kvar vid universitetet.

  5. Jag ser att bilister parkerar i gräset osv. Det är väl minst lika förbjudet där som på den tomma parkeringsytan vid Videum?

  6. Om man nu ändå skall betala för tiden man står, kunde man inte få stå även en bit efter midnatt? Jag får nu som då åka och flytta bilen vid midnatt och sedan vackert gå tillbaka till universitetet med bilen parkerad en bra bit bort för att jobba en liten stund till. Jag inser att problemet här kanske mer är mina  valda arbetstider än tidsgränsen i sig, men jag tänker att man ju aldrig vet vad som händer. Plötsligt är det någon som hör en... 

    För övrigt hade det varit uppskattat att få denna information dagen innan. Det hade besparat mig 40 minuter i telefon med ett företag som inte hade någon aning om att det fanns en parkering här, men som försökte få mig att betala in till närliggande parkeringar istället. Var dock en intressant upplevelse även det i sig.