Parkeringsavgifter tillfälligt uppskjutna i Växjö

På grund av tekniska problem skjuter vi tillfälligt upp starten för avgiftsbeläggningen på universitetets parkeringsplatser i Växjö.

Tills det finns tydliga skyltar på plats om hur betalningen ska ske kommer det fortfarande vara gratis att parkera på universitetets parkeringsplatser i Växjö.

Vi återkommer med mer information när allt är på plats och parkeringsavgifterna börjar gälla.

1. Hurra! Ta det lugnt...det är ingen brådska :-)

2. Är det verkligen rimligt att ta betalt för att parkera på dessa ödsligt belägna parkeringsplatser i den småländska urskogen? Hade campus legat centralt med dyr mark hade jag förstått logiken.

3. Eftersom övriga aktörer i området, ffa Växjöbostäder, avgiftsbelägger sina parkeringsplatser blir det i längden ohållbart för LNU att erbjuda gratis parkering. Detta motiv i UD:s beslut har det tidigare refererats till här på medarbetaren, jag tänker därför inte kommentera eller debattera det ytterligare.

4. Eftersom det är parkeringsförbud mellan 24-05 på natten borde det inte vara några problem att ha gratisparkeringen på dagtid kvar vid universitetet.

5. Jag ser att bilister parkerar i gräset osv. Det är väl minst lika förbjudet där som på den tomma parkeringsytan vid Videum?