Program för Växjö Pride 7-13 maj/Programme for Växjö Pride May 7-13

Pride

Den 7-13 maj pågår Växjö Pride. Här presenteras de aktiviteter som Linnéuniversitetet arrangerar eller deltar i.
Växjö Pride takes place May 7-13. Below you find the activities Linnaeus University takes part in.

Rektor Peter Aronsson pratar om varför Pride är viktigt.

Måndag 7 maj, sal Wicksell, hus K, Växjö

A lecture about ice cream, ethical non-monogamy, responsibility and freedom. Receive knowledge, wisdom and tips about polyamory to gain the courage of sharing love with more than one.  Jon Widén and Ronja Håkansson talk about polyamory b ased on their own experiences. The first 20 participants get a pride patch and an ice-cream.

Tisdag 8 maj, hus H, Växjö
12.30-14:00 Pride-fika / Pride coffee

Vi bjuder på kaffe och pride-kaka. Gör vårt HBTQ-quiz och vinn ett pride-tygmärke.

Onsdag 9 maj, Kafé de luxe, Sandgärdsgatan 19, Växjö
17.00-20.00 Vetenskap de luxe HBTQ-special

Följ med oss och få nöjet att lyssna på Thomas Wimark, Stockholms universitet, om Sexualitet och flyttningsmönster: trivs homosexuella verkligen bäst i storstaden? och Linnéuniversitetets Ella Andrén som pratar om Rätten att berätta homosexuellas historia – exemplen Downton Abbeyoch Torka aldrig tårar utan handskar. Moderator är Sofie Tornhill, Linnéuniversitetet.Vetenskap de luxe är ett samarrangemang med Växjö kommun och Kafé de luxe.

Lördag 12 maj, Norrtullskolans parkering, Växjö
Prideparad! / Pride Parade!

Vi går samlat i paraden för allas lika rättigheter och möjligheter. Alla är välkomna att delta! Tävla om att bli Linnéuniversitetets bästa studentekipage och vinn en skattkista!
We walk together in the parade for everyone’s equal right and opportunities. Everyone is welcome to join us! Take part in the contest to be the best Linnaeus University fraternity carriage/style and win a treasure chest!

13.00             Vi samlas vid vid Norrtullskolans parkering.
13.00             Gathering at the parking space at Norrtullskolan.

13.30             Bästa studentekipaget vinner en skattkista!
13.30             The best fraternity carriage/style wins a treasure chest!

14.00             Prideparad!
14.00             Pride Parade!

Mer information om Växjö Pride finns här.
Read more about Växjö Pride here.

Filer