Nyhet

Bli först med att äta framtidens mat! Smak för vetenskap 31/1 på Kallskänken

För bönorna i tiden – om ätande och livsmedel från forntid till framtid

Välkomna till en forskarpub med livsmedelstema och med fokus på Kalmar län. Thomas Isaksson från Regionförbundet berättar om den stora satsning man gör i länet – Livsmedelsutveckling Sydost - med proteiner i fokus. Han berättar om såväl mat i gamla tider som om hur trenderna i ätandet har förändrats över tiden.

Professor Cornelia Witthöft från Linnéuniversitetet, forskare och ledamot i Livsmedelsverkets expertgrupp, talar om sina pågående forskningsprojekt som förhoppningsvis kommer att förändra vad vi äter – ett proteinskifte i mathållningen är närmast ett måste!

För kvällen finns dessutom en specialkomponerad spännande vegetarisk meny som enbart bygger på råvaror och bönor från länet:

  • Små kryddiga bollar på Öländska bönor & prästost samt yoghurt
  • Salsa på Öländska bönor, gurka, tomat, lök, lime, chili, vitlök, mynta, basilika
  • Gratinerad ragu på Öländska bönor, tomat, lök, aubergine, bechamel & parmesan
  • Rostad halloumi serveras med gremolata på Öländska bönor
  • Smör, bröd

Datum: onsdagen den 31 januari 2017
Plats: Kallskänken, Esplanaden 33, Kalmar
Tid: kl.18.00. Insläpp från kl. 17.00. OBS! Kom i god tid! Begränsat antal platser. Studenter har 20 % rabatt hela kvällen!
Bordsbokning: Du kan boka bord på Kallskänkens hemsida

Välkommen till Linnéuniversitetets forskarpub Smak för vetenskap som är en serie populärvetenskapliga möten, där publiken deltar i samtalet.

Kommentera (0)