Parallellpublicering i DiVA – den gröna vägen till open access

Universitetsbiblioteket bjuder in till frukostseminarium

For English see below

Tid: Onsdagen 13 september kl 08:15-09:15
Plats: Universitetsbiblioteket: UB296A Kalmar, Babel Växjö

Allt fler forskningsfinansiärer kräver att forskningresultat ska publiceras open access, dvs. fritt tillgängligt. Ett sätt att uppfylla detta krav är att parallellpublicera i Linnéuniversitetets öppna arkiv DiVA. Att publicera på detta sätt kan dessutom vara ett effektivt sätt att nå fler läsare och därmed få fler citeringar.

Ted Gunnarsson från Universitetsbiblioteket berättar om hur publiceringen i DiVA går till, och vilka rättigheter du som forskare har när det kommer till att göra dina publikationer fritt tillgängliga. Seminariet kommer även att beröra vad som gäller vid publicering i sociala nätverkstjänster som ResearchGate och Academia.edu

Det blir också tid för frågor och diskussion.

Eftersom vi bjuder på kaffe och frukostfralla ser vi gärna att du anmäler dig om du vill närvara på seminariet.

Länk till anmälningsformulär finner du i Lnu:s kalender:

Sista dag för anmälan är måndag den 11 september.

The seminar will be held in English October 11:

Self-archiving in DiVA - the green road to open access.

More information and a link to registration will be available soon.