Kvinnan som stod upp mot Kristian Tyrann!

Föreläsningsserien om Gustav Vasa fortsätter. Denna gång är det Kristina Gyllenstierna som står i centrum.

Anders Fröjmark, docent på Linnéuniversitetet, inleder denna kväll med en föreläsning om senmedeltiden och Kalmarunionen.

Marie-Louise Flemberg, författare, konsthistorier och verksam på Stockholms slotts publika avdelning fortsätter kvällen med en föreläsning om Kristina Gyllenstierna. Hon levde under det stormiga och konfliktfyllda 1500-talet och runt henne rörde sig personer som Sten Sture den yngre, som var hennes make, Gustav Vasa som var hennes systerson, Kristian "Tyrann", Gustaf Trolle och många andra vars namn ännu är kända för de flesta.

25 februari kl 19.00 i Gröna Salen på Kalmar Slott.

Linnéuniversitetet har i och med Kalmarmötet ’Vasa gillar Linnéuniversitetet fått  25 stycken gratis platser till denna föreläsning.

Först till kvarn gäller och ni anmäler er till: kalmarslott_AT_kalmar.com

Sista dag för anmälan är 17 februari.

Mer information om evenemanget finns på: https://www.kalmarslott.se/evenemang/gv500-marie-louise-flemberg-om-kristina-gyllenstierna

Kalmarmöte, ett samarbete mellan Kalmar slott, Linnéuniversitetet och Kalmar läns museum.

1. Malmöiter i publiken må ha en kritisk synpunkt på benämnandet av Kristian II.