Vernissage av utställningen Experimentellt kulturarv – avslut en ny början

Utställningen Experimentellt kulturarv – avslut en ny början pågår mellan den 27 oktober och den 11 november på Kamerala Villan i Mörbylånga, Öland.

Utställningen inleds med vernissage den 27 oktober kl. 19.30 (öppet 16.00–21.00) med hela eldföreställningen Dr. Mirvagos mirakulösa maskin, eldkonst och teatergruppen Lield.

Under perioden är utställningen öppen alla dagar 13.00–18.00, utom måndagar.

Program kopplat till utställningen

• 28 oktober från 13.00: Workshop med Ylva Magnusson. Hur rör vi oss framåt? En kroppslig och själslig idéskiss som vi utformar tillsammans. Låt handen, hjärnan och hjärtat komma loss i en experimentell verkstad. Alla kan delta, och det finns inget krav på resultat.
  • 30 oktober från 13.30: Filtprojektet Ismantorps borg visar bildspel och bjuder in till samtal.
  • 31 oktober från 13.30: Workshop experimentellt kulturarv med musikarkeolog Frances Gill. Tema: Ljud, dag och barn. Workshop för alla åldrar.
  • 3 november från 11.00: Workshop med Anita Andersson. Tema: Vattenkällan – platsens själ. Workshop i textila material. Presentation av workshop 11.00, 13.00 och 16.00
  • 6 november 13.00: Samtal om Experimentellt kulturarv en ny början. Tillsammans söker vi nya utvecklingsspår. Bodil Petersson, arkeolog, inleder.
  • 6 november kl. 18.00: Filmvisning, Cissi Svärdström: ”Tom Mulkerrins, Wittgenstein and I”, ca 30 minuter lång.

Arrangör

Experimentellt kulturarv Öland II med stöd av Mörbylånga och Borgholm kommuner, Landstinget i Kalmar län och Linnéuniversitetet.