Dear Class of 2020 – idag släpps Linnéuniversitetets rekryteringskampanj

Kampanjbild DearClassof2020

Idag släpper Linnéuniversitetet, tillsammans med Ebba Witt-Brattström och musikproducenten Hampus Lindvall, singeln Dear Class of 2020 – en låt skriven baserat på framtidsråd från några av Sveriges mest inspirerande personer.

Dear Class of 2020 är en modern elektronisk låt fylld av poppig hoppfullhet, med texten inläst i spoken word-form av Ebba Witt-Brattström.

Låten och råden för framtiden riktar sig främst till studenter som går ut gymnasiet i vår och som kanske upplever att de möter en framtid som kan verka mörkare än på länge, när klimatkris, sociala orättvisor, politisk osäkerhet och inte minst coronavirus fyller nyhetsflödet.

- På det här sättet vill vi ge målgruppen en uppmuntrande hälsning längs vägen. Som universitet vet vi att kunskap är vägen framåt. Och kunskap kan komma i alla möjliga versioner, säger Maja Rudhe, sektionschef för studentrekrytering.

Detta är en möjlighet att kommunicera att Linnéuniversitetet är ett attraktivt och modernt lärosäte. Med hjälp av låten vill vi på ett naturligt sätt vara närvarande i dagens ungas vardag – genom deras hörlurar.

- Det här är ett helt nytt sätt för ett universitet att göra sig hört på, och det går i linje med det Linnéuniversitetet står för; framåtanda och nyfikenhet, modernt och nytänkande, medvetet och engagerat. Det är också ett sätt att visa att Linnéuniversitetet värdesätter kultur och kreativa uttryck, berättar Maja Rudhe.

De råd till dagens unga som låten bygger på kommer från personer med koppling till Linnéuniversitetet och andra personer som målgruppen lyssnar på. Några exempel är Peter Aronsson, Linnéuniversitetets rektor, Mathilda Tham, professor i design och Ebtisam Ahmed Mohammedsalih, student på Programvaruteknik. Exempel på alumner är Pernilla Baralt, Generalsektreterare UNICEF Sverige och Jenny Borg, poddmakare Spöktimmen.

Även låtens röst, Ebba Witt-Brattström, och producent, Hampus Lindvall, är i sig två starka förebilder. Ebba i egenskap av författare, professor och samhällsaktivist och Hampus i egenskap av en av Sveriges främsta musikproducenter, som främst är känd för sitt arbete med artister som Zara Larsson, Icona Pop och Benjamin Ingrosso.

- Engagemanget har varit stort, det är många som velat vara med och bidra. Det är väldigt roligt. Nu hoppas vi att låten fyller sitt syfte och får bra genomslag – och sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling, tillägger Maja Rudhe.

Lyssna på låten

Dear Class of 2020 finns tillgänglig för att streama på Spotify, och vill du läsa mer om låten, dess syfte samt vilka som bidragit finns mer information på http://dearclassof2020.lnu.se/. Ta dig tid att titta på musikvideon – den är stark, aktuell och fylld av både allvar och framtidspepp.

Tack till alla som har bidragit

Stort tack till alla er som tipsade om inspirerande personer med anknytning till Linnéuniversitetet i januari! Hjälp gärna till att sprida genom att lyssna på låten på Spotify och dela våra inlägg i sociala medier.

Låttext baserad på råd från:

Alexandra Strömberg

Företagsledare. Topp 3-placering på Ledarnas lista över framtidens kvinnliga ledare 2018. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Anna Brolin

Journalist på TV4. Tidigare student vid Linnéuniversitetet

Babba Rivera

PR-entreprenör.

Carolina Klüft

Friidrottare, programledare. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Dilsa Demirbag-Sten

Frilansjournalist, grundare av Berättarministeriet. Har även suttit i Linnéuniversitetets styrelse.

Ebtisam Ahmed Mohammedsalih

Student vid Linnéuniversitetet, utsedd till Årets IT-tjej 2019.

Emely Crona Stenberg och Carro Levy

Poddmakare, Heja Livet.

Irena Pozar

Chefredaktör, Veckorevyn.

Jarone Pinhassi

Professor i ekologi, Linnéuniversitetet

Jenny Borg

Spöktimmen. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Johan Bergh

Professor i skog- och träteknik, Linnéuniversitetet

Lars-Johan Jarnheimer

Styrelseordförande Telia. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Lena Ek

Styrelseordförande Södra

Maria Arnholm

Landshövding i Kronobergs län

Mathilda Tham

Professor i design, Linnéuniversitetet

Niklas Rådström

Professor i Kreativt Skrivande, Linnéuniversitetet

Per Bauhn

Professor i praktisk filosofi, Linnéuniversitetet

Pernilla Baralt

Generalsekreterare Unicef Sverige. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Per Strömblad

Docent i statsvetenskap, Linnéuniversitetet

Peter Aronsson

Professor i historia och rektor vid Linnéuniversitetet

1. Bra! :D
    Borde det inte också stå att Dilsa Demibag-Sten har suttit i Lnu:s styrelse? Sen är Niklas Rådström professor i Kreativt Skrivande, inte Litteraturvetenskap.

2. Maja Rudhe

Tack! Vi ändrar Niklas info på studs! Tack för att du uppmärksammade det. Ang Dilsa är det givetvis intressant, men vi har behövt begränsa vilken info vi tar med. Men i detta inlägg är det intressant att lyfta upp, lägger till!