News

Senaste nytt med anledning av Corona // Latest news on account of the coronavirus

krispuff Corona

Senaste nyheterna kring Corona och Covid -19. Mer information och vanliga frågor och svar finns här:

Linnéuniversietets löpande information om coronaviruset

Om du som medarbetare är osäker i någon fråga, stäm av med din närmaste chef eller din dekan som står i löpande kontakt med krisledningsgruppen.

Linnéuniversitetet bevakar utvecklingen av Coronavirusets spridning och följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer. Krisledningen träffas dagligen och arbetar proaktivt för att undersöka hur Linnéuniversitetets verksamhet påverkas och vilka anpassningar som måste göras.

-------------------

Latest news about Corona

Latest news about Corona and Covid -19. More information and FAQ:

For employees
On the crisis page for employees you will find frequently asked questions and answers and the latest news.

For students
Students are primarily referred to our FAQ on Lnu.se

See list of news above (in the Swedish section)

If, as an employee, you feel uncertain about something, consult your nearest manager or dean who is in continuous contact with the crisis management group.

Linnaeus University closely monitors the development of the spread of the coronavirus and follows the recommendations from The Public Health Agency of Sweden and the Ministry for Foreign Affairs. The crisis management group holds meetings on a daily basis and works proactively to uphold Linnaeus University’s operations and investigate what adjustments need to be made.

Comment (6)

1. Ska universitet inte säga någonting om tentorna nästa vecka?

Vad ska jag säga till studenten som är kanske lite snuvig men pigg? Som vill inte bli av med sina CSN-pengar?

Edit: Jag ser nu lite non-info info om jag klickar vidare och vidare (är det så man lär sig att gömma saker på kommunikatörsutbildningar?):

Och jag hör från studenterna att BTH har inställt salstentor, att det blir hemtentor med obegränsade hjälpmedel.

2. Åtgärder vidtogs från och med idag måndag för att glesa ut mellan platserna i tentamenssalarna i K-huset i Växjö. I övriga tentamenssalar sitter studenterna en och en. Under dagen har också rektor fattat beslut om att både undervisning och tentamen snarast ska övergå i digital form när så är möjligt.

Om en student är lite snuvig ska hen stanna hemma – nu måste alla ta ett stort individuellt ansvar för att inte föra smittan vidare. Se rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens webbplats.

3. Det blir konstigt med datumen och diskussionen när ni redigerar på det här sättet.

4. Jag håller med dig men våra resurser att svara direkt är väldigt begränsade just nu!

5. Statsminister rekommenderar nu universiteten att stänga lokalerna.

Att köra på distans.

6. Studenterna vill nog gärna veta om de ska åka till eftermiddagens salstentor.