Missade du förra veckans öppna föreläsning om forskningsetiska aspekter och etikprövning? Här kan du se den!

Förra veckan anordnade Etikkommittén Sydost, i samarbete med Etikprövningsmyndigheten, en öppen föreläsning om forskningsetik och forskningsetiska aspekter utifrån Etikprövningslagens bestämmelser om etikprövning av forskning och studentuppsatser.

Föreläsningen lockade ett femtiotal deltagare och lika många deltog via webbsändning. De fick höra Etikkommittén Sydosts ordförande Cecilia Fagerström berätta om kommitténs uppdrag och Johan Modin från Etikprövningsmyndigheten informerade om etikprövning i allmänhet, om den nya organisationen och det nya ansökningsförfarandet.

– Vi ser sådana här aktiviteter som viktiga för att sprida information om forskningsetik och öka medvetenheten om dessa frågor i samband med studentarbeten och forskning, säger Cecilia Fagerström, ordförande vid Etikkommittén Sydost.

Via denna länk kan du se webbsändningen från föreläsningen

1. Var är ljudet för Johan Modin?

2. Nu lyssnade jag inte igenom precis hela men jag tror problemet är att ljudet är lägre för Johan så höj upp volymen lite och testa igen.