Nyhet

Angående dagens utrymningslarm hus Radix, Kalmar / Regarding today's evacuation alarm building Radix, Kalmar

Information om utrymningslarm hus Radix Torsdag 3/10 kl 09:50. Det var en fysisk utrymningsknapp som tryckts in som orsakade utrymningen. Räddningstjänsten kom på plats och kunde inte konstatera någon orsak till utrymningen, ej heller påträffades någon person som kunde förklara varför larmknappen tryckts in. En utredning har initierats och informationen här kommer att uppdateras.

----------------------------------------------------------------------------------------

Information regarding the evacuation alarm in building Radix on Thursday 3 October, at 09:50. It was an alarm button which was manually activated that triggered the evacuation. The local fire department could not confirm any cause to evacuate. An investigation has been initiated and the information here will be updated when we know more.

 

Kommentera (3)

  1. När kommer uppdateringen? Larmet har gått på Radix i två, eller möjligen tre, omgångar sedan i torsdags. Är det fortfarande någon som trycker in en larmknapp?

  2. Hej Torun, vi kommer att ha ett möte med hyresvärden imorgon onsdag. Just nu arbetas det på flera olika håll för att åtgärda de brister som uppdagats. När vårt möte med hyresvärden är avklarat ska vi kommentera vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits Mvh Mikael Pettersson. 

  3. Nu kommer en uppdatering. Det är ingen som trycker in knapp längre. Vi har precis träffat fastighetsägaren och identifierat felen samt hur vi kommer att åtgärda dem. Larmet har gått på grund av en detektor som varit inkapslad, felaktigt. Felet är som sagt identifierat och åtgärdat. I detta arbetet har vi även hittat andra områden kring brand/säkerhet som vi behöver förbättra, tillsammans med fastighetsägaren och andra leverantörer. Såsom rutiner, någon enstaka utrymningsdörr som har bråkat med mera. Information om ett testlarm av husen Radix och Forma kommer snart ut på medarbetare. Testlarmet hänger ihop med felsökningen som varit och de åtgärder som vi har vidtagit.  Mvh Mikael Pettersson