Webbföreläsningar på temat klimat

Linnéuniversitetet uppmärksammar aktiviteterna in samband med FN:s klimattoppmöte i New York och uppmanar alla att lyssna till vad vetenskapen säger kring klimatfrågan. Vi gör detta genom att sända en serie webbföreläsningar på temat klimat, där flera av våra forskare föreläser.

Webbföreläsningarna är under lunchtid, startar på fredag den 20 september och är öppna för alla. Följ länken nedan för instruktioner om hur du deltar.

Klicka på länken för att se alla aktiviteter under klimatveckan.

1. Ett förtydligande med anledning av att det tidigare stod att det uppmuntrades till deltagande i #climatestrike

Det är inte möjligt att ta ut deltagande i demonstration som arbetstid. Detta kan jämföras med exempelvis deltagande i Prideparaden, som medarbetare och studenter brukar uppmuntras att delta i men inte kan tillgodoräkna som arbetstid. Flera av aktiviteterna i Kalmar och Växjö ligger på fredagar efter kl. 15 och en del har därför möjlighet att delta utan att missa ordinarie arbete och studier.

Lnu anslöt sig i år, tillsammans med 35 andra lärosäten i Sverige, till ett nationellt Klimatramverk för universitet och högskolor. I och med det förbinder sig universitetet att ta fram strategier för att minska verksamhetens klimatpåverkan, för att till 2030 ligga i linje med det globala 1,5 graders-målet.

/Johan Älvgren

2. När körs zoom mötena?

3. Zoom-föreläsningarna är under lunchtid, de flesta 12-12.45. Klicka gärna på länken i inlägget (eller här: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/kalender/2019/tema-klimat-webbforelasningar-20-27-sept/)  så kommer du till kalenderhändelsen på Lnu.se och ser vad föreläsningarna handlar om och vilken tid de är.