Stora delar av Linnéuniversitetet i Växjö kommer vara uppbokat den 16-17 januari 2020

Linnéuniversitetet har utsetts till arrangör och värd för Matematikbiennalen 2020 och 2022. Evenemanget hålls i Växjö. Matematikbiennalen är ett av Sveriges största möten med cirka 3000 deltagande lärare, lärarutbildare och forskare inom matematikdidaktik och matematik.

Uppbokade lokaler
Den 16-17 januari 2020 är därför de flesta lokaler på Linnéuniversitetet i Växjö uppbokade, och därmed innebär det strängt begränsad tillgång till lokaler för övrig verksamhet. Detta gäller majoriteten av undervisningssalar och mötesrum (allmänna såväl som fakultetsägda), öppna ytor och Restaurang Kristina.

- Vi går ut med detta så fakulteter och avdelningar kan ha med det i sin planering och inte förlägga verksamhet under dessa dagar, säger Thorbjörn Nilsson, chef på universitetsledningens kansli

Öppna ytor
Som student och anställd kommer du också att märka av biennalen genom att alla öppna ytor kommer fungera som utställarmässa, och det kommer röra sig mycket folk i alla korridorer på markplan. Dessutom kommer monterbyggandet för utställarna att påbörjas på alla öppna ytor redan dagen innan, det vill säga onsdagen den 15 januari 2020.

- Detta är ett gyllene tillfälle för Linnéuniversitetets forskning och utbildning inom området att marknadsföra sig nationellt och därför ber vi om både förståelse, stöd och samarbete från alla instanser, säger Marcus Nilsson, prefekt för institutionen för matematik som är projektledare för biennalen.

Begränsade tjänster från LOS
Hela vecka 3, den 13-17 januari 2020, kommer vaktmästeri, lokalvård, säkerhet och catering att ha väldigt begränsade tjänster att erbjuda övrig verksamhet då alla resurser går till Matematikbiennalen.

Var med och bidra
Det kommer att behövas extra personal dessa konferensdagar och med anledning av det kommer det också att komma ut en förfrågan till alla anställda om att vara med och jobba under konferensdagarna.

Du kan läsa mer om Matematikbiennalen på Matematikbiennalen2020.se

1. Stort grattis till alla som jobbat för att få hit detta evenmang! Bra jobbat.

Har bara några praktiska frågor som nog många kan tänkas vilja ha svar på:
    1. Kommer man ordna extra parkeringsplatser på Campus för dessa två dagar? Eller ordnas det parkering utanför centrum och bussar som går i skytteltrafik för de besökande?
    2. Om det nu blir så mycket folk på öppna ytor, etc. Går det ut lämplig säkerhetsinformation (t.ex. återsamlingsplatser vid brandlarm, etc.) på minst två olika språk?

2. Länstrafiken Kronoberg är involverade i planeringen av konferensen. Flertalet av deltagarna kommer till Växjö med tåg och extra bussar kommer gå mellan centrum och campus. För övriga kommer vi på konferensens hemsida tydligt informera om parkeringsproblematiken vid Campus samt ha personal med extra ansvarar för parkeringen under själva konferensen.