De internationella studenterna är här!

Närmare 900 internationella studenter (utbytesstudenter, betalande studenter och så kallade freemoverstudenter (studenter från Europa som inte kommer inom ramen för ett avtal)) är antagna till Linnéuniversitetet och förväntas komma till höstens terminsstart. Cirka 750 studenter väntas anlända till Växjö, och cirka 140 studenter till Kalmar.

Den här veckan och till helgen anordnar International Office vid studerandeavdelningen ankomst och introduktion för dessa studenter.

Tisdag-onsdag har det varit ankomstdagar för våra nya internationella studenter. Med hjälp av Linnéstudenterna, ESN Kalmar och ESN Växjö anordnades hämtning vid buss- och tågstationer samt vid flygplatserna i Kalmar och Växjö. Det har även funnits studentambassadörer på plats på Kastrup för att välkomna studenterna redan där.

Torsdag, fredag och lördag är det introduktionsdagar för studenterna.

Introduktionsdagarna ska ge studenterna bred information som är viktig för deras studier och vistelse i Sverige, både praktiskt och akademiskt. Studenterna får även möta studenthälsan, Linnéstudenterna, universitetsbiblioteket, Academic Support Centre, karriärvägledning, IT-avdelningen och polisen. Under helgen får samtliga studenter även träffa representanter från sina respektive fakulteter samt delta i en workshop kring interkulturell kommunikation.