Symposium på temat ny forskning inom människans evolution

Den 9 september arrangeras ett heldagssymposium – New approaches towards the evolutionary past. The 4th Palaeo-TrACKs Symposium – på temat senaste forskningsnytt om människans evolution vid Linnéuniversitetet. Under dagen kommer forskare från Sydafrika, Tyskland, Danmark och Sverige att prata om sina senaste forskningsresultat.

Det blir presentationer på teman om bland annat människans kognitiva evolution, gamla stenteknologier, dna och genetik, laborativ arkeologi och Lidar-scanning. Dagen avslutas med en publik föreläsning av kognitionsvetaren Peter Gärdenfors.

Arrangemanget är öppet för Linnéuniversitetets personal och studenter. Ta chansen att lyssna till och träffa världsledande forskare inom området!

Under dagen kommer avdelningen för externa relationer att vara på plats för att informera om utbytesavtalet som Linnéuniversitetet och University of Johannesburg tecknat.

Program hittar du i kolumnen till höger.

Datum: 9 september 2019
Tid: 10.15
Plats: Radix 1111 på Universitetskajen, Kalmar

Dagen arrangeras av Linnéuniversitetet, Palaeo-Research Institute, University of Johannesburg och Vitterhetsakademin.

Anders Högberg, professor i arkeologi, anders.hogberg_AT_lnu.se

Filer