2019 års Linnaeus University Summer Academy har startat

Summer Academy at Kalmar castle

Linnaeus University Summer Academy för sjätte gången

Årets upplaga av Linnaeus University Summer Academy har just startat. Detta blir sjätte gången sedan starten 2014 som Linnéuniversitetet erbjuder dessa kurser och i fredags anlände drygt 170 studenter från närmare 30 länder. De kommer att stanna till omkring den 16 augusti då Summer Academy avslutas för denna gång.

10 olika kurser har erbjudits denna gång, och bland dessa hittar vi t ex eHealth in a global perspective, Discovery in a sustainable Baltic Sea, Drones and its application och Outdoor leisure and sport in the Swedish landscape. Förutom studier finns det naturligtvis också utrymme för en rad sociala aktiviteter, från utflykter i ett somrigt Småland till den numera traditionella körsångsövningen - för de allra flesta av de 170 är detta förmodligen deras första besök i Sverige.

Läs mer om 2019 års Summer Academy via denna länk: https://lnu.se/en/education/our-programmes/summer-academy/