Information till studenter antagna i de internationella omgångarna

Följande information har gått ut till alla studenter antagna i de internationella omgångarna (inkommande utbytesstudenter samt studieavgiftsskyldiga studenter och studenter från Europa som kommer utanför ett utbytesavtal) samt kommer att gå ut till de studenter som blir antagna i HT2019-omgången.

Välkomstmail
Efter antagningsbeskedet gått ut skickar International Office ut välkomstbrev till samtliga studenter (se fil till höger). Liknande mail går ut till alla studenter inklusive utbytesstudenterna, bortsett från information om betalning av studieavgift samt inklusive andra tider för webbinarier och information om försäkringen Student IN från Kammarkollegiet)

Webinarier
Som ni ser i välkomstmailet har webbinarier erbjudits studenterna; dels med praktisk information dels med möjlighet att träffa nuvarande studenter för att ställa frågor. Olika webinarier har erbjudits för de olika grupperna, dock med det gemensamma syftet att tydliggöra information samt svara på frågor direkt från studenterna som deltar.

Ankomstdagar och Orientation
De officiella ankomstdagarna med pick-up service är 27-28 augusti i Växjö och 27 augusti i Kalmar.
Den 29-31 augusti anordnas Orientation (introduktionsdagar) för samtliga nya internationella studenter i Växjö. I Kalmar anordnas dessa dagar den 29-30 augusti. Schema kommer att mailas ut till alla antagna studenter samt delas ut i samband med ankomst.

Kontakt under sommaren
För de studenter som studerar under Linnaeus University Summer Academy finns International Office tillgängliga en dag i veckan i Kalmar för att svara på frågor osv. I övrigt är vi bemannade alla veckor under sommaren utom vecka 30 i Växjö och går att nå på telefon samt följande e-postadresser:

Inkommande utbytesstudenter: inexchange@lnu.se
Studieavgiftsskyldiga studenter: internationalstudents@lnu.se
Frågor om fakturor och studieavgift: tuitionfees@lnu.se

Vid frågor, vänligen kontakta Maria Eriksson, Sektionschef International Office

1. Hej.
    Finns det något motsvarande anpassat för de internationella studenter om studerar online/distans på LNU, och inte kommer hit fysiskt?

Filer