Save the date: Utbildningsdag "Idrott och hälsa - ett ämne i rörelse"

Vid Linnéuniversitetet i Växjö arrangeras under höstlovet (vecka 44) en intressant och aktuell utbildningsdag kring ämnet idrott och hälsa i skolan. Boka därför gärna in tisdagen den 29 oktober för angelägen kompetensutveckling!

Dagen, som innehåller både praktiska och teoretiska inslag, vänder sig till alla som är intresserade av undervisning och forskning i relation till skolans ämne idrott och hälsa.

På programmet märks:

• Ämnet idrott och hälsa i en skola med ökat fokus på fysisk aktivitet och hälsofrågor
  • Praktiska undervisningsinnehåll i ett ämne ”som rör på sig”
  • EU-projekt – forskning om undervisning för allas deltagande
  • Lärande i friluftsliv
  • Specialpedagogisk undervisning i ämnet idrott och hälsa
  • Framtidens skolidrottsförening

En formell inbjudan kommer att skickas ut i augusti månad, men boka in datumet redan nu. Vi är också tacksamma om ni sprider detta bland era kollegor så att vi tillsammans kan utveckla ämnet framåt.

För frågor om utbildningsdagen kontakta Veronica Jägerbrink, veronica.jagerbrink_AT_lnu.se eller Martin Wahlstrand, martin.wahlstrand_AT_lnu.se.

För mer information och program: https://lnu.se/forskning/konferenser/idrott-och-halsa----ett-amne-i-rorelse/