Nytt inlägg i rektorsbloggen 17/12 / New post on the vice-chancellor's blog

Rektor Peter Aronsson

In English below.

Rektor Peter Aronsson bloggar om hur vi tillsammans måste skapa en övergång till ett friare och bättre utbyte av kunskap – öppen vetenskap.

”Musik betyder mycket för de flesta människor. Det svenska musikundret har skapat glädje och inkomster för många de senaste decennierna. På Linnéuniversitetet utbildar vi musiklärare, forskar om musik och samarbetar med kulturlivet på nyskapande sätt. När osäkra och trevande ungdomar får kraft genom att remixa Ace of Base eller skapar ett glädjefyllt konsertprogram på ABBA:s låtar så ger det en härlig känsla av vad öppen vetenskap kan vara.”

Läs hela blogginlägget här.

----------------------------------------------------

Vice-chancellor Peter Aronsson blogs about how we, together, must move towards a transition to a freer and better exchange of knowledge – open science.

“Music is important to most people. The Swedish music phenomenon has created joy and revenue for a lot of people during the last few decades. At Linnaeus University, we educate music teachers, carry out research about music, and collaborate with the cultural sector in innovative ways. Watching insecure or tentative youth being empowered by remixing Ace of Base or creating a joyful concert programme with ABBA songs provides you with a pleasant feeling of what open science can be.”

Read the full blog post.

Comment (0)