Nyhet

Öppna föreläsningar på temat hållbarhet/klimat. Nina Björk och Martin Hedberg besöker Linnéuniversitetet

Vad är det som gör att klimatet håller på att förändras? Vad kan vi göra för att hindra det? Hur kan vi göra vår livsstil mer hållbar och ändå ha en fungerande ekonomi och rimlig vardag? Detta är frågor som tas upp i två öppna föreläsningar i december.

Martin Hedberg: Klimat i förändring, hur ställer vi om?

Martin Hedberg, meteorolog, klimatexpert och futurist, håller en föreläsning om vad som ligger bakom de pågående klimatförändringarna och hur vi kommer påverkas av dem. Han pratar också om vad vi måste göra för att begränsa deras negativa konsekvenser. Hur ställer vi om är frågan, och då inte bara i tanken utan också i handling. Det inkluderar såväl globalt ledarskap som affärsliv, entreprenörskap och personliga åtaganden.

7 december kl. 14-15 i Aulan på Sjöfartshögskolan i Kalmar
Läs mer om föreläsningen med Martin Hedberg

Nina Björk: Realistisk hållbarhet i mänskligt och ekonomiskt ljus

Nina Björk gästar Linnéuniversitetet och håller en öppen föreläsning på temat hållbarhet. Vad kan vi göra för att bidra till en bättre värld genom en mer hållbar livsstil?

Nina Björk är författare, debattör, kulturskribent och litteraturvetare. Hon debuterade som författare 1996 med Under det rosa täcket som blivit en feministisk klassiker. Hon har sedan dess gett ut ett flertal böcker, bland annat Lyckliga i alla sina dagar (2012) där hon belyste vår tids syn på människors och pengars värde.

11 december kl. 13-15 i sal Wicksell, K-huset i Växjö
Läs mer om föreläsningen med Nina Björk

Båda föreläsningarna är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan.

 

Kommentera (5)

  1. Finns det möjlighet för sändningen? Jättebra för den hållbara utvecklingen.Mvh Irene

  2. Tacksam om jag får svar innan torsdagen är slut angående sändning? Behöver informera medarbetare på HV.Mvh Irene

  3. Martin Hedberg kommer inte att sändas. Tror inte hller att Nina Björk sänds men kontakta gärna arrangörern  hu@lnu.se

    /Josefin, kommunikationsavdelningen

     

  4. Vi kommer dessvärre inte att sända föreläsningen med Nina Björk. Hoppas du hade möjlighet att gå på föreläsningen med Martin Hedberg i Kalmar. Mvh Johan

  5. Ok, tack. Det gjorde jag. Mvh Irene