Är det dags att skaffa ORCID? Seminarium.

Universitetsbiblioteket bjuder in till seminarium.

ORCID är en personlig identifierare som du kopplar till dina publikationer för att få större överblick och kontroll. ORCID är också ett krav vid många forskningsmedelsansökningar. Under detta seminarium får du veta mer om ORCID och hur du gör för att registrera dig.

Solbritt Andersson från Universitetsbiblioteket berättar om hur du skapar ett ORCID. Det blir också tid för frågor och diskussion.

Du kan delta på plats i Kalmar eller Växjö, men även från din egen dator via mötesverktyget Zoom.

När: onsdag 21 november, kl 08:30 - 09:15

Var: Universitetsbiblioteket: UB296A i Kalmar och Babel i Växjö och via Zoom https://lnu-se.zoom.us/j/197312634

Arrangemanget är öppet för alla anställda och studenter vid Linnéuniversitetet och kräver ingen föranmälan. Du är välkommen att ta med egen fika. Ibland spelar vi in sessionerna via Zoom. Vid dessa tillfällen nämns detta i början av arrangemangen.

För mer information om detta och kommande arrangemang samt möjlighet att lägga till kalenderhändelse för arrangemanget se: lnu.se/ub-seminarier

Poster i pdf-format för utskrift bifogas.

Välkommen!

1. Jag skaffade en gång ResearcherID A-6806-2012. Är detta något annat?

2. Ja, det är olika id:n. ResearcherID är knutet till Web of Science, medan ORCID är fristående och samarbetar med olika aktörer, t ex Web of Science, Scopus och många tidskriftsförlag och forskningsfinansiärer.

Filer