Hallå där Maria Elander, ledarkurser med Juniorledarskapsakademin vad är det?

Maria Elander

Juniorledarskapsakademin erbjuder studenter som vill bli chef, ledare eller bara är nyfiken på ledarskap möjlighet att lära sig om praktiskt ledarskap.

Maria Elander ansvarar för verksamheten genom Centrum för ledarskap i Småland:

Vilka studenter vänder ni er till?

-Ledarskap träffar man på i alla jobbsituationer oavsett om du är sjuksköterska, lärare, civilingenjör, civilekonom eller marknadsförare.

Vilken nytta kan studenterna ha av era kurser och nätverk?

-Att som student få möjlighet att förkovra sig praktiskt tycker jag är en nödvändighet då det underlättar mycket när man kommer ut i arbetslivet. Många av aktiviteterna kan de även ha stor nytta av under sin studietid.

Vad kan ni erbjuda?

-Studenterna kan gå kortkurser i mötesdesign och workshopmetodiker, presentationsteknik, coachande ledarskap, ny som chef m.m. Vi jobbar med hur man håller medarbetarsamtal, går igenom olika självinsiktredskap som DISC och Meyers Briggs. De kan även delta i Ledarskapslab där vi träffar och samtalar med chefer och ledare. Efteråt får deltagarna ett intyg på att de medverkat - en merit till sina CV och när de söker jobb och jag tror att detta är ganska unikt för Linnéuniversitetet. Vad vi vet idag så är det inget annat lärosäte som erbjuder detta och det gör att våra studenter får ett försprång.

Hur mycket tid måste studenterna lägga på detta?

-Varje deltagare väljer själv vad de vill gå på, utifrån intresse och tid.

Vart hänvisar jag studenter som är intresserade?

-Jag tycker de ska gå in på webbsidan Juniorledarskapsakademin där det finns filmer och mer information. Det är även där de kan anmäla sig när de vill delta i Juniorledarskapsakademin. Och tipsa gärna era studenter om detta!