Nyhet

40 år på universitetet – Krister Håkansson blickar bakåt och framåt

Krister Håkansson började jobba på dåvarande Högskolan i Växjö 1978 och slutar nu efter 40 år. Fredag den 12 oktober håller han en avskedsföreläsning för att berätta lite om vad han varit med om under dessa 40 år.

Det blir en del bilder och filmsnuttar för att illustrera hur universitetet och lärarrollen förändrats under den här tiden, liksom en del om hur psykologiämnet utvecklats.

De senaste åren har Krister Håkansson ägnat stor del av sin forskning åt demens och hur sociala förhållanden och känslor kan påverka risken att drabbas av Alzheimers sjukdom. Men under åren har han verkat inom flera olika områden.      

– Jag har som lärare i psykologi ingått i givande tvärvetenskapliga projekt med flera andra ämnen, bland annat inom idrottsvetenskap, statskunskap, juridik, datateknik och inom rektorsutbildningen, liksom flera internationella undervisningsprojekt över ämnesgränserna. Jag tänker också berätta lite om vad dessa betytt för mig och vad jag lärde mig av det. 

Föreläsningen bjuder på reflektioner över dåtid, nutid och framtid .

– Om man ser tillbaka: vilka förändringar har varit till det bättre och vilka till det sämre? Vad kan vi lära av historien för att göra Linnéuniversitetet till ett ännu bättre universitet i framtiden? Jag hoppas att det jag berättar kan bli underlag till en avslutande diskussion kring denna fråga där även du som besökare inbjuds att delta – om du känner för det. 

Jag hoppas alltså det här kan vara intressant för en del av er och riktar därför på detta sätt en inbjudan till ALLA som vill komma på fredag hälsar Krister.

Tid: Fredag 12 oktober kl.14-16
Plats: Homeros Växjö

Mer om Krister Håkansson

Personlig sida på Lnu.se

Lyssna när Krister Håkansson gästar Linnéuniversitetes podd Snillen stimulerar och pratar på temat: Skaffa en partner och minska risken att bli dement!

 

 

Kommentera (0)