Höga temperaturer på Falken

Temperaturen på Falken i Kalmar ligger just nu på runt 28 grader. Skötselbolaget har arbetat måndag och tisdag med att försöka få ner temperaturen. Probelemet grundar sig i att ventilationen överhettas och slås av. Skötselbolaget försöker finna en långsiktig lösning och kommer under natten prova att driva ut den varma luften som omger ventilationens agrigat. Om temperaturen imorgon inte sjunker uppmanas anställda på Falken meddela LOS.

Om de höga temperaturerna upplevs som ett arbetsmiljöproblem - kontakta jourhavande chef för en kortsiktig lösning på problemet.

1. Är det samma problem som vi har på vissa rum på Västergård möjligen?

2. Maria Nyström

Minst lika varmt på Storken! Det är helt omöjligt att sitta där och jobba en hel dag.

3. I en del av UB är det riktigt svalt så kom gärna hit om ni har möjlighet. I själva biblioteket har vi dock ca 30 grader. Ring mig så släpper jag in er om vi inte har öppet. Vi är här från kl 8-16 imorgon fredag. Bibliotekets öppettid är 12-16.

4. Bara en tanke om information till medarbetare (kollegor?)

Kanske informationen kan struktureras under ex. strategisk, taktisk och operativ information.

Björn Nelson

5. @Björn, det förslaget är kanske bättre att droppa i gruppen "Ny medarbetarwebb". Ett arbete pågår nämligen när det gäller att vidareutveckla Medarbetare så jag hoppas att input är uppskattad där.

6. Hur har det gått med temperaturerna på Falken?

7. Det var okej ett par dagar, men nu är det jättevarmt igen. Vaktmästaren Mats Hyckenberg sa att en av kylanläggningarna är helt trasig och en går på halvfart och de har felanmält detta till Skötselbolaget. Just nu kan man alltså inte göra någonting åt inomhusklimatet, utan de väntar på reparation.

8. På Storken finns inget kylaggregat (klassfråga?) meddelade Kifab igår. Ventilationssystemet påstås vara igång men hörs inte på kontoren. De törs inte dra på styrkan för då dras värmen in. Vi har uppåt 30 grader...

Undrar om någon tänkt till och installerat kylaggregat nere i nybygget?

9. Maria Nyström

Man kan ju alltid hoppas. Finns väl ändå en viss risk för "...tänkte inte på det" eftersom statistiken visar att det normalt inte är så här varmt under så lång tid :-)

10. 30 grader i Musikhuset där studenter med funksionshinder gör sina tentor. Tack å lov svalare där studenterna sitter men tentavakterna flämtar efter syre i 30-gradershetta.

11. Vad gäller Falken:

Hans Tunér meddelar att enligt besked från Skötselbolaget ska kyla, ventilation, hissar och markiser fungera normalt från och med måndag.

Christel Olsson meddelar att i nybygget finns kylanläggningar i alla utrymmen.