Nu startar Summer Academy 2018

Studenter från drygt 30 länder deltar i årets upplaga av Summer Academy, som pågår i Kalmar från mitten av juli till mitten av augusti. I år finns Summer Academy på Ekonomihögskolan, Kalmar nyckel.

Studenterna kan välja att läsa kurser om t ex: den nordiska välfärdsmodellen, hållbara ekosystem i Östersjön, e-hälsa, interkulturell kommunikation, och entreprenörskap och innovation. Bland mycket annat.

Interdisciplinary Sessions

I årets Summer Academy ingår också en tre tvärvetenskapliga föreläsningar, sk Interdisciplinary Sessions. Där har du som anställd på Linnéuniversitetet också möjlighet att delta.

18 Juli, kl 10:00–12:00: “Whatever happened to Middle East Peace?”. Dr. Cecilia Udden. Foreign Correspondent Middle East based in Cairo,
previously Amman and Washington DC - Swedish Radio.

25 Juli, kl 10:00–12:00: ”Principles, Methods and Tools of 21st Century Diplomacy – A Case Study Based on the Sweden – United States
Relationship”
. Mr. David E. Lindwall, Chargé d'Affaires, U.S. Embassy in Sweden.

8 Augusti, kl 14:00–16:00: “A holistic and inclusive view on research and higher education policy”. Helene Hellemark Knutsson, Minister for Higher Education and Research.