Cecilia Liljenrud ny kommunikationschef vid Linnéuniversitetet / Cecilia Liljenrud new chief communications officer at Linnaeus University

Cecilia Liljenrud

Det är nu klart att Cecilia Liljenrud tillträder som ny kommunikationschef vid Linnéuniversitetet. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst vid Skolinspektionen.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att få leda och bidra i utvecklingen av kommunikationsarbetet på Linnéuniversitetet tillsammans med mina medarbetare. Det ska bli väldigt spännande att verka i en så kreativ och dynamisk miljö, och med ett så viktigt uppdrag, säger Cecilia Liljenrud.

Före Cecilias tid vid Skolinspektionen var hon kommunikationsdirektör vid Kronofogdemyndigheten. Hon har också varit kommunikationschef vid Diligentia och chef för internkommunikationen vid Skandia. Hon har även arbetat som språkkonsult och har en journalistutbildning i botten.

– Vi välkomnar Cecilia till Linnéuniversitetet, säger universitetsdirektör Per Brolin. Vi ser kommunikationsarbetet som ett viktigt arbete, där Cecilia kan bistå oss i att utveckla verksamheten.

Cecilia Liljenrud tillträder den 20 augusti.

------------------------------------------------------------------------------------------

It has now been decided that Cecilia Liljenrud will be the new chief communications officer at Linnaeus University. Her latest position was the corresponding position at the Swedish School Inspectorate.

“I’m happy and proud to have been given the trust to lead and contribute to the development of the communication work at Linnaeus University together with my members of staff. It will be very exciting to work in such a creative and dynamic environment with such an important commission”, says Cecilia Liljenrud.

Before her time at the Swedish School Inspectorate, she was communications director at the Swedish Enforcement Authority. She has also been chief communications officer at Diligentia and head of internal communications at Skandia. She has also worked as a language consultant and has a journalism education.

“We welcome Cecilia to the university. Communication work is important and we see that Cecilia can contribute to the further development of our communication activities”, says Per Brolin, university director.

Cecilia Liljenrud will start on August 20.