Lyckat STINT-besök

Gruppbild Stintbesök maj 2018

Den 24 maj fick Linnéuniversitetet besök av representanter från STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning) och representanter från värdlärosäten i USA, Singapore och Hong Kong som ingår i programmet Teaching Sabbatical.

Gästerna presenterade sina lärosäten under ett seminarium för att sprida information om och öka engagemanget för programmet Teaching Sabbatical. I seminariet deltog också våra tidigare så kallade STINTonians (Lnu-anställda som har fått ett stipendium inom programmet) som berättade om sina erfarenheter.

Under dagen fick delegationen också träffa rektor Peter Aronsson och flera andra nyckelpersoner som leder internationaliseringsarbetet vid Linnéuniversitetet. Dessutom fick gästerna en presentation om Innovationsmastern som ett exempel på en av våra stimulerande utbildningsmiljöer.

– Ett mycket lyckat arrangemang med bra samtal kring programmet med våra partnerlärosäten, berättar Hans Pohl, programchef vid STINT, som var mycket nöjd med besöket.

STINT vill med programmet bidra till att utbildning och undervisning förnyas och att nya nätverk skapas. Linnéuniversitetet är det lärosäte som har haft flest stipendiater sedan programmet startade.

Dags att nominera för hösten 2019
Det är nu möjligt att bli nominerad för en Teaching Sabbatical vid ett av STINTs värdlärosäten under hösten 2019.

Läs här om hur det går till att bli nominerad.