Linnéuniversitetet är miljöcertifierat och rankas allt högre Det ska vi fira med tårta den 8 maj på Café Linné

Linnéuniversitetets nya interna miljörevisorer: Eva Eriksson, Linda Sohlberg, Terese Uddh Söderberg, Ambrose Dodoo och Charlotte Wikell.

Linnéuniversitetet är nu miljöcertifierat som tionde lärosäte i Sverige enligt ISO 14001-standarden. Ett stort antal medarbetare har varit involverade, vilket gjorde att vi kunde genomföra detta på relativt kort tid.

När Naturvårdsverket nyligen publicerade 2017 års sammanställning över hur myndigheter i Sverige arbetar med sitt miljöledningsarbete klättrade Linnéuniversitetet. Vi rankas nu som topp 7 av lärosätena, jämfört med den blygsamma 13:e platsen som vi delade med fem andra lärosäten 2016.

Det betyder att vårt delmål om topp 5 är inom räckhåll. Nu fortsätter det stora arbetet med att föra in och följa upp hållbarhetsperspektivet i all verksamhet på Linnéuniversitetet.

Som ett led i arbetet har vi utbildat fem nya interna miljörevisorer; Eva Eriksson, Utbildningssamordnare, FEH, Linda Sohlberg, Sektionschef UB, Terese Uddh Söderberg, Labservice, BOM Ambrose Dodoo, Docent, FTK, och Charlotte Wikell, Controller från Universitetsledningens kansli.

På Café Linné den 8 maj ska miljöarbetet uppmärksammas. Rektor Peter Aronsson kommer också att svara på vad en kunskapsmiljö egentligen är för något. Har du frågor? Ställ dem här.

När: Tisdag 8 maj kl 14.30–15.00 på Café Storken (Storken, Kalmar) eller via storbild på Restaurang Kristina, hus H, Växjö. Kan också ses direkt på Medarbetare.lnu.se/cafelinne.

Läs mer om Linnéuniversitetets hållbarhetsarbete