Nyhet

Nu finns nya resehandlingar för tågen Växjö-Kalmar 2018

For English click here

Biljettsystemet för tågresor mellan Kalmar och Växjö fortsätter även 2018. Den nya resehandlingen (biljetten) gäller för 2 klass under perioden 1 januari-31 december 2018.

Du hämtar färdigtryckt resehandling hos ditt fakultetskansli eller hos Infocenter. Kortet ska sedan fyllas i med namn och personnummer, för att sedan skrivas under och stämplas av din närmaste chef.

Observera! Resehandlingen gäller som biljett även när tågresan är längre än till/från Växjö.

Begränsad giltighet för resehandlingen
Som vanligt gäller resehandlingen inte lördagar, söndagar och helgdagar. Den gäller för 2 klass utan platsreservation och endast tillsamman med giltig legitimation.

Reser du med en ogiltig resehandling eller med Lnu:s resehandling på en helgdag innebär det böter på 1.000 kronor – eller avstigning vid nästa stopp.

Första gången behövs ett intyg också
För dig som hämtar ut en resehandling för första gången ska även ett "Försäkran angående intyg" skrivas på och lämnas till din personalkonsult.

Vill du veta mer?
Läs mer detaljerat om hur resehandlingen fungerar mellan Kalmar-Växjö-Kalmar.

Kommentera (3)

  1. Kan ni förtydliga detta; Observera! Resehandlingen gäller som biljett även när tågresan är längre än till/från Växjö. Har fått manga frågor om detta.

  2. Resehandlingen gäller som biljett Kalmar - Växjö eller omvänt  enligt de villkor som framgår på resehandlingen. 

    Åker du längre sträcka, bokas biljett för aktuell sträcka via resebyrån, men sträckan Växjö - Kalmar eller omvänt har du redan biljett för om du har en godkänd resehandling.

  3. men tjänsteresa på helgtid kräver altså ny biljett!