Vip-kväll för medarbetare vid Linnéuniversitetet / VIP night for members of staff at Linnaeus University

Torsdagen den 19 oktober klockan 18:00–20:00 arrangeras en vip-kväll på Cykel och Fritid i Växjö med rabatterade priser på elcyklar och möjlighet att provcykla. Cykel och Fritid bjuder också på fika.

– Anställda vid Linnéuniversitetet får tio procent i rabatt på samtliga modeller. Det har varit stort intresse för att låna och prova elcyklar, så vi hoppas att så många som möjligt besöker vip-kvällen, säger Björn Idlinge, hållbarhetskoordinator vid Linnéuniversitetet.

Vip-kvällen arrangeras inom ramen för Linnéuniversitetets deltagande i Växjö kommuns projekt Hållbart resande.

Kontakt: hu_AT_lnu.se

-------------------------------------------------------------------------------------

On Thursday, October 19 between 6 and 8 pm a VIP night with discount prices on electric bikes and the opportunity to try out electric bikes will be arranged at Cykel och Fritid in Växjö. Cykel och Fritid will also serve coffee and tea.

“Employees at Linnaeus University will get a 10% discount on all models. We have seen a great interest in borrowing and trying out electric bikes, so we’re hoping that as many as possible take the opportunity to visit the VIP night”, says Björn Idlinge, coordinator for sustainable development at Linnaeus University.

The VIP night is arranged within the frame of Linnaeus University’s participation in Växjö municipality’s project Hållbart resande [Sustainable travelling].

Contact: hu_AT_lnu.se

1. Vill verkligen slå ett slag för "vanliga" lättcyklade cyklar. Själv har jag en Specialized Crosstrail som är extremt lättcyklad (jämfört med min gamla Stålhästen), men även framdämpad - vilket gör att man kan ta sig en avstickare ut i skogen om man känner för det. Det gör verkligen all skillnad att ha en bra cykel.

2.

Håller med Pernilla.  Det går alldeles utmärkt med en vanlig modern cykel.  Miljövänlig på riktigt.  Inga batteripack, vilket världen mår klart bättre av på lång sikt.  Dessutom bättrar man på sin kondition, istället för att ta hjälp av elmotorn så fort det blir lite småjobbigt.  Och varken Kalmar eller Växjö ligger ju i något bergslandskap som gör det jobbigt att cykla. :)  Att sen cykelbanorna i Växjö inte underhålls är förstås ett annat problem...

3. Är det motion man är ute efter så är ju den gamla stålhästen att föredra, ju tyngre desto bättre :-)