Välkommen till Linnéuniversitetets Akademiska högtid 2017 / Welcome to Linnaeus University's Academic Ceremony 2017

Akademisk högtid

Fredagen den 19 maj är det dags för årets Akademiska högtid där Linnéuniversitetet hyllar årets nya doktorer, hedersdoktorer och professorer. Alla är välkomna till ceremonin i Växjö Konserthus!

Om ceremonin

Tid: fredagen den 19 maj, kl. 16.00 (platser intagna kl. 15.30)
Plats: Kristina Nilsson-salen, Växjö Konserthus.

Ur programmet:

I år installeras tio nya professorer vid Linnéuniversitetet.

Tjugo doktorander promoveras för att markera deras nya akademiska titel som antingen filosofie, ekonomie, teknologie eller skoglig doktor.

Till hedersdoktorer promoveras Kristina Alsér, tidigare landshövding i Kronobergs län samt Björn Olsen, professor och överläkare vid Uppsala universitet.

Vid högtiden delas också ett antal hedersutmärkelser och medaljer ut.

Mer information

Programmet för Akademisk högtid finns här: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/kalender/2017/akademisk-hogtid/

-------------------------------------------------------------------------------------

On Friday, May 19 it is time for this year's Academic Ceremony, at which Linnaeus University celebrates the last year's new doctors, honorary doctor and professors. Everyone is welcome to the ceremony at Växjö Concert Hall!

About the ceremony

Time: Friday, May 19 at 4 pm (everyone must be seated by 3.30 pm)
Place: Kristina Nilsson room, Växjö Concert Hall.

From the programme:

This year, ten new professors will be installed at Linnaeus University.

Twenty new doctors will be conferred their doctoral degrees to mark their new academic titles.

Two new honorary doctors will also be conferred their titles, namely Kristina Alsér, former county governor of Kronobergs County, and Björn Olsen, professor and senior physician at Uppsala University.

In addition, a number of honorary distinctions and medals will be awarded.