Nyhet

Hallå där, Marianne Johansson-Hellström, HR-chef

Linnéuniversitetet har precis bytt löneutbetalande bank från Nordea till Danske Bank.

Vad innebar detta för HR? Har ni jobbat mycket? 

– Införandeprojektet har inneburit en hel del arbete och på relativt kort tid. Hela avdelningen har engagerats men i lite olika omfattningar. Även andra avdelningar har jobbat med frågan och vi är tacksamma för gott samarbete med kommunikations- och ekonomiavdelningen!

Vad tycker du om bytet? 

– Vi hade inte  några problem med Nordea som löneutbetalande bank. Det är ett ramavtal som tecknats och som vi då, som sig bör, avropar mot men det finns en del nyheter i och med Danske Bank som underlättar vårt arbete. Exempelvis att vi nu har tillgång till mer information i lönehanteringen än tidigare och att vi kan hantera vissa skeenden i lönehantering enklare och snabbare än tidigare.

Låter ju toppen! Men vad har fungerat dåligt då, kring bankbytet?

– Det har periodvis under införandeprojektet varit svårt att få besked av leverantören om vad som gäller i olika detaljfrågor och att vi hade önskat oss en mer utvecklad tvåspråkighet (engelska) i webbgränssnitt och informationsmaterial.

Hur länge gäller avtalet, kan vi vänta oss ett nytt byte inom en snar framtid?

– Ramavtalet gäller t.o.m 31/7 2020 och avropsavtalet  t.o.m. 9 månader efter det datumet. Så det blir antagligen inget byte inom det närmsta. 

Marianne avslutar med att säga:

– Om man stöter på problem med sin utbetalning av lön eller har liknande frågor, då vänder man sig i första hand till sin HR partner. Det finns även mycket bra information på medarbetare!

 

Här kan du läsa om hur du går tillväga för att byta löneutbetalande bank: Löneutbetalande bank

Kommentera (0)