Nyhet

Scholar to Scholar – LNUC Concurrences gör videointervjuer!

Scholar to Scholar är en serie korta videointervjuer gjorda av medlemmar i Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies. Det handlar om forskare som talar med andra forskare om kolonialism, postkoloniala studier och migration. Intervjuerna publiceras på Concurrences sida på lnu.se, Facebooksida och alldeles egna YouTube-kanal.

Johan Höglund är forskningsledare vid Lnuc Concurrences: ”Vi ville hitta ett snabbare och bredare sätt att kommunicera den forskning vi tycker är viktig. Det tar år att få artiklar publicerade och de når en begränsad skara läsare. Via sociala medier som Facebook och YouTube når vi betydligt fler, samtidigt som vi fortfarande kan hålla en hög vetenskaplig kvalitet. Det är inte populärvetenskap vi sysslar med i det här fallet. Faktum är att vi redan ser på kommentarer på YouTube att dessa videointervjuer används på kurser vid andra universitet!”

Johan, kommer det att bli många intervjuer? ”Massor! Vi har bara börjat. Om man följer vår Facebooksida eller prenumererar på vår kanal får man automatiskt veta när nya filmer publiceras. Håll ögonen öppna!”

Här kan du se Scholar to Scholar:

https://www.facebook.com/concurrences/

https://www.youtube.com/channel/UCQmJffvl6W5Te9Yo2feeEyg

https://lnu.se/forskning/sok-forskning/linnaeus-university-centre-for-concurrences-in-colonial-and-postcolonial-studies/

Kommentera (0)