Varning för phishingmail! / Warning for phishing email!

in English below

Uppdaterad 2019-10-16:

Under eftermiddagen i går upptäcktes ytterligare ett phishingmail och som har sänts till väldigt många personer på universitetet.

Mailet innehåller bl.a. texten "Download form Microsoft OneDrive”

Har du fått detta mail, klicka absolut inte på någon länk utan radera mailet

Om du råkat klicka på länken, stäng av din dator och kontakta IT-avdelningen omgående.

Tidigare meddelande:

Under gårdagen skickades ett phishingmail ut innehållandes en länk som leder till en Excel-fil. It-avdelningen har uppmärksammat att filen innehåller virus.

Mailets rubrik är: "DEANERY shared "schedule Oct-Dec(1).xls " with you."
Har du fått detta mail, klicka absolut inte på någon länk.

Om du råkat klicka på länken, stäng av din dator och kontakta It-avdelningen omgående.

//IT-avdelningen

--------------------------------------------------------------

English version:

Updated October 16:

In the afternoon yesterday, another phishing email was discovered and sent to a large number of people at the university.

The email includes the text "Download form Microsoft OneDrive"

If you have received this email, delete the email, do not click on any link.

If you accidentally click on the link, turn off your computer and contact the IT department immediately.

Earlier message:

Yesterday a phishing email was sent containing a link that leads to an Excel file. The IT department has noticed that the file contains viruses.

The title of the mail is: "DEANERY shared" schedule Oct-Dec (1) .xls "with you."
If you have received this email, definitely do not click on any link.

/ IT Office