Sailor Press - en öppen föreläsning kring konstböcker

Varmt välkomna till ”Sailor Press”!

En öppen föreläsning på Kalmar konstmuseum kring konstböcker med Matilda Plöjel följt av ett samtal med konstnären Kristina Bengtsson.

Onsdagen den 18 mars kl 18:00 – 19:30 i Kalmar konstmuseums bibliotek

Fri entré och ingen föranmälan krävs

Matilda Plöjel är grafisk formgivare med fokus på bokformgivning. Sedan 2010 driver hon det oberoende micro förlaget Sailor Press.

Sailor Press vill utforska fältet mellan konst och grafisk formgivning. I nära samarbete med konstnärerna tar förlaget fram publikationer som undersöker konstnärens arbete såväl som boken som medium.  www.sailorpress.com

En föreläsning i samarbete med Kalmar kommun, Kalmar konstmuseum och institutionen för design på Linnéuniversitetet.

1. Hej,

Med anledning av Coronaviruset är nu föreläsningen inställd. Vi hoppas istället att kunna hålla föreläsningen vid ett senare.

Stay safe,

Louise