Den siste fursten av Norden!

Den fjärde föreläsningen i föreläsningsserien om Gustaf Vasa handlar om hans ärkefiende Kristian II.

Kristian II, i vissa kretsar känd som Kristian Tyrann, var huvudfigur i den strid om Norden som kom att forma oss ända till i dag. De som vann ville dock inte att vi skulle få veta vad som gått förlorat, de hade alla skäl att dölja vad som hände. Utan att förstå de här omvälvande åren kan vi luras att tro att historien är enklare och mer rätlinjig än vad den är. Välkommen till Norden år 1500!

Välkomna att lyssna till Erik Petersson, historiker och författare. Hans populärhistoriska böcker handlar om maktspelet i Norden under tidigmodern tid.

12 mars kl 19.00 i Gröna Salen på Kalmar Slott.

Linnéuniversitetet har i och med Kalmarmötet ’Vasa gillar Linnéuniversitetet fått  25 stycken gratis platser till denna föreläsning.

Först till kvarn gäller och ni anmäler er till: kalmarslott_AT_kalmar.com

Sista dag för anmälan är 8 mars.

Mer information om evenemanget finns på:

Kalmarmöte, ett samarbete mellan Kalmar slott, Linnéuniversitetet och Kalmar läns museum.