Är du intresserad av att bjuda in dina vänner på en konstutställning, hemma hos dig?

Som ett led i att tillgängliggöra Smålands museum för hela regionen kommer det nu vara möjligt att låna hem utställningen ”Vernissage. Halv 7 hos dig!” för en kostnad av 500kr. Då får du låna utställningen i 1-2 veckor och konstnären Markus Emilsson, som skapat utställningen, kommer hem till dig och ser till att de olika objekten hittar rätt plats i ditt hem. Det är en samtida glasutställning som består av både skulpturala verk, mindre installationer och konstnärliga bruksobjekt, allt anpassat för att visas i hemmamiljöer. När utställningen är på plats ansvara du för att bjuda in gäster till ett hemma-vernissage där även konstnären närvarar.

Med stöd av kulturbryggan har Emilsson det senaste året arbetat med att utveckla konceptet med att ställa ut i privata hem. Under våren har fem olika hem runt om i Kronoberg fått möjlighet att låna utställningen och arrangera en hemmavernissage.

- Det har varit spännande att möta alla människor under turnén. Det har bjudit på diskussioner om konst, glas, hantverk men också på större samtal om intressen, liv och relationer.Vernissage Halv 7 Hos Dig! handlar just om mötet mellan konst och person och vad som kan uppstå i det. Det är verkligen roligt att Kulturparken Småland gör det möjligt för fler att få uppleva detta unika koncept, säger Markus Emilsson.

Nu är det dags för en ny turné och det är hög tid för intresserade att anmäla sig för att få möjlighet att låna hem utställningen. Anmälan sker via museets hemsida

Läs mer om projektet på: www.halv7hosdig.com

Kommentera (0)