Krister Håkansson på Regionteatern

Krister Håkansson medverkar i nästa Scen Torsdag med ämnet Världens ensammaste folk.

14/11, kl. 18

Plats: Scenkonstbaren på Regionteatern i Växjö

Biljetter hittar du här. Pris 60 kr

Baren, med mat och dryck från PM öppnar 17.30

Forskarföreläsning om ensamhet

Torsdagen den 14 november undersöker Scen Torsdag ensamhet. Ensamhet är en stor och komplicerad fråga. Det sägs att vi svenskar är världens mest ensamma folk. Vi bor ensamma i större utsträckning än människor i andra länder, vi värnar vårt oberoende och familjen har mindre inflytande på oss än i övriga världen. Men gör det oss till världens mest ensamma folk?

Regionteatern har bjudit in Krister Håkansson att föreläsa om att leva ensam och känna sig ensam. Hur påverkas den kognitiva hälsan? Krister är lektor i psykologi och har i 40 år undervisat på det mesta inom ämnet på Linnéuniversitetet.

Medborgarperformance

Under kvällen gör danselever från Katedralskolans estetiska program en performance kring ensamhet. Med kropp och röst gestaltar de såväl ofrivillig ensamhet som den valda ensamheten och känslor kring dessa.

Det kulturella universitetet