Hösten på Kalmar konstmuseum

Lördag 5 oktober invigs Carl Johan De Geers utställning Släkten och slavarna. En utställning som utgår från släkthistoria, frågan om skuld kan gå i arv och vad vi vet om svensk kolonialism. Utställningen kommer sedan att pågå t o m 9 februari 2020.

Lördag 26 oktober kommer vi att slå upp portarna till Sydosten 2019.
2017 återvände nämligen Sydosten till Kalmar konstmuseum efter sex års uppehåll. En uppskattad återkomst av en jurybedömd utställning som är öppen för alla. Såväl professionella som amatörskonstnärer får en chans att visa upp sig och den lokala anknytningen är det enda kravet med en koppling till något av de tre landskapen i Sydost (Småland, Blekinge eller Öland). Denna är sedan möjlig att besöka fram till början av nästa år, den 19 januari, närmare bestämt.  

Hos oss erbjuder vi något för alla åldrar där bebisar kan upptäcka konsten i en barnvagnsvisning, familjen kan gå på en Stor & Liten-visning eller fantasin kan flöda i ateljén. I Konstlabbet är ingen för liten eller stor för att låta konsten bidra med nya perspektiv och inspiration. Dessutom fortsätter vi att erbjuda fri entré varje fredag.

Se bifgade filer för mer info.

Till oss är alla hjärtligt välkomna!

Ullis Bramstedt
Museivärd, butiks- och receptionsansvarig, Kalmar konstmuseum

Kommentera (0)

Filer