Tom Gagner ställer ut sina fotografier på Akademikrogen i Kalmar

Tom Gagner har hållit på med foto sedan de tidiga tonåren. På den tiden var det framkallning och kopiering i badrummet när alla andra i familjen hade gått och lagt sig. Numera tas de allra flesta bilder digitalt, men det händer fortfarande att Hasselbladaren tas fram vid något särskilt tillfälle.

Toms fotointresse spänner över flera områden; arkitektur, sport, flyg och porträtt av människor. Bland uppdragsgivarna finns SAAB där han finns representerad i företagets JAS Gripen-kalender, som är spridd världen över.

Porträtt av människor är det som intresserar Tom mest. Det kan vara allt från bilder på ansikten till bilder människor i olika miljöer.

I utställningen på Akademikrogen är det porträtt av människor som gäller. Porträtten är tagna i olika miljöer och representerar olika inriktningar i Toms poträttfotografi. Några av miljöerna är starkt kontrollerade med professionella modeller medan andra, de där svängarna tas ut lite mer, är spontana porträtt tagna vid olika evenemang. Just evenemang där modellerna tar ut svängarna lite extra är ett område som intresserar Tom särskilt mycket.

Den som är intresserad av att bli fotograferad och ett samarbete är välkommen att höra av sig. Porträttfotografering handlar mycket om samarbetet mellan modell och fotograf. Ofta får man hålla på en stund och kanske ses vid flera tillfällen får att alla inblandade ska känna sig bekväma.

En presentation av och bakgrund till bilderna finns här: http://tomgagner.com/akademikrogen-2019/

Kontaktuppgifter

E-post: tom.gagner_AT_mac.com

Lnu-adressen går också bra: tom.gagner_AT_lnu.se

Web: https://tomgagner.com

Kommentera (0)