Nyhet

Vernissage den 10 maj: Konstattack

Den 10 maj kl. 13.00 är det vernissage för Ylva Magnussons konstinstallation Konstattack på Ölands museum Himmelsberga, Teaterhuset invid Hedvigs hus inom konstgården. Utställningen pågår hela sommaren t.o.m. Skördefesten.

Ylva Magnusson, mångsidig konstnär från södra Öland, är en av konstnärerna som deltar i forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap, som pågår 2016–2018. Ett väsentligt inslag i forskningsprojektet är att arrangera möten mellan konst och kulturarv.

Ylva Magnusson har i första hand valt att arbeta med filmen som uttryck, och kommer att visa den nygjorda kortfilmen Konstattack. En film där hennes konstarmé avancerar mot Eketorps murar – en kommentar till dagens kulturklimat. Utställningen kommer dessutom att innehålla ytterligare en videoinstallation, som skapats under projektet och visa fragment från sitt arbete med experimentellt kulturarv. Konstnären arbetar med Teaterhuset och rummet och skapar på det sättet en helhetsupplevelse.

Ylva Magnusson arbetar som konstnär gärna i olika material och uttryck. De som följt henne genom åren har ofta besökt ateljén YLKAFORM i Torngård, sydöstra Öland. Där visar hon mycket textilkonst, skulpturer, tryck mm. Konstnären har bl.a. gjort den uppskattade filmen om poeten Anna Rydstedt.

För mer information om utställningen kontakta Ylva Magnusson 8 eller 9 maj, tel. 076-1629431 eller mail: ylva@ylkaform.se

Frågor om forskningsprojektet kontakta Bodil Petersson, Linnéuniversitetet: bodil.petersson_AT_lnu.se

Arrangör: forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap i samverkan med Experimentellt kulturarv Öland II/Kulturell Tankesmedja i kulturföreningen Karneval.

Kommentera (0)