Välkomstinformation

Informationen på den här sidan gäller för de studenter som antas i den nationella omgången. För information om hur det går till för de internationella studenterna kontakta International Office.

Syftet med välkomstinformationen är just att välkomna våra nya studenter till Linnéuniversitetet. Vi vill också stärka bilden av Linnéuniversitetet som ett universitet vilket kräver att vi ger ett samlat intryck i den initiala kommunikationen.

Ytterligare välkomstinformation görs på fakultetsnivå. Publicering av länkar till öppna Moodlerum eller välkomstbrev sker på kurs- eller programsidor. Det är viktigt att programstart är rätt ifyllt i TimeEdit för att tid och plats för kurs- och programstart ska synas på lnu.se

Information till nya studenter

Antagna studenter får meddelande på antagning.se samt ett centralt e-postmeddelande med hänvisning till Lnu.se/student/ny-student på sidan finns information om hur nya studenter skaffar studentkonto och registrerar sig samt länk till kurs- och programstart. 

 • Antagningsbesked urval 1 (med svarskrav) från antagning.se.
 • Centralt välkomstmail skickas till antagna på kurs och program i urval 1.
 • Andra antagningsbeskedet urval 2.
 • Centralt välkomstmail skickas löpande till alla antagna på kurs och program i urval 2

För mer information och exakta datum, se antagning.se 

Innehåll i centralt välkomstmail

Urval 1

Hej!

Vad roligt att du har valt att studera på Linnéuniversitetet. Nedan hittar du viktig information inför din program- eller kursstart.
 
Att göra innan du börjar
Innan du kan börja studera hos oss behöver du gå igenom några enkla steg:  

Du måste tacka ja till din plats via antagning.se senast 26 juli. 

Skaffa studentkonto och registrera dig! Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/ny-student finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.  

Behöver du kontakta oss? Du kan ringa vår växel 0772-28 80 00 som kan hänvisa dig till rätt person. Du kan också maila oss på info@lnu.se.

Varmt välkommen som student hos oss!

Läs mer på Lnu.se

Länkar till våra sociala kanaler

 

Urval 2 

Hej!

Vad roligt att du har valt att studera på Linnéuniversitetet. Nedan hittar du viktig information inför din program- eller kursstart.

Att göra innan du börjar
Innan du kan börja studera hos oss behöver du gå igenom några enkla steg:  

Skaffa studentkonto och registrera dig! Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/ny-student finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Meddela oss gärna om du inte kommer att börja läsa hos oss. Vi kan då ge din plats till någon annan.

Behöver du kontakta oss? Du kan ringa vår växel 0772-28 80 00 som kan hänvisa dig till rätt person. Du kan också maila oss på info@lnu.se.

Varmt välkommen som student hos oss!

Läs mer på Lnu.se

Länkar till våra sociala kanaler

 

Telefonsamtal till alla nyantagna studenter till program på grundnivå

I samarbete med utbildningsföreningarna ringer vi upp alla nyantagna studenter till program på grundnivå i sommar. Detta gör vi för att studenterna ska få ett trevligt första intryck och känna sig välkomna och trygga. Det är också en bra chans för de nya studenterna att ställa frågor.

Utbildningsföreningarna kommer att ringa upp nyantagna studenter under perioden 15 - 26 juli (v. 29 – 30). Föreningarna har fått information om vart de skall hänvisa för frågor som de själva inte kan besvara.

 

Lnu.se

I samband med terminstart kommer det att finnas tydlig informationen till nya studenter på Lnu.se med länk till Lnu.se/nystudent där det finns viktig information om sådant man behöver veta som ny student.

 

Information till nya studenter innan studiestart

 • Komplettera med information om studiestarten på Lnu.se!
  Vid kurs- och programpresentationerna på Lnu.se kan det finnas möjlighet att komplettera med information inför studiestarten; till exempel en kopia på välkomstbrev som skickats ut och information om lärplattform och så vidare. Se välkomstbrevsmallar nedan. 
 • I lärplattformen!
  I lärplattformarna finns ibland möjlighet att göra rum/sidor som är öppna och alltså inte kräver ett studentkonto. Även detta är ett sätt att kommunicera med studenter innan studiestarten. Om du gör ett sådant klassrum/sida kom ihåg att lägga till länken dit i samband med informationen om kurs- eller programstarten. Läs mer om lärplattform
 • I TimeEdit!
  I samband med kurs- och programstartsinformation på Lnu.se i TimeEdit finns utrymme för en kort fritext. Se lathund: Så fungerar det. Denna text kommer att visas ihop med tid och plats när studenten söker efter kurs- och programstart.