Välkomstinformation ht-18

Informationen på den här sidan gäller för de studenter som antas i den svenska omgången. För information om hur det går till för de internationella studenterna kontakta Lina Mann på International Office.

Syftet med välkomstinformationen är just att välkomna våra nya studenter till Linnéuniversitetet. Vi vill också stärka bilden av Linnéuniversitetet som ett universitet vilket kräver att vi ger ett samlat intryck i den initiala kommunikationen.

Ev ytterligare välkomstinformation görs på fakultetsnivå. Publicering av välkomstbrev eller länkar till öppna Moodlerum ska ske på kurs- eller programsidan. Kurs- och programstart kommer  automatiskt genereras på kurs och programsidan om allt är rätt ifyllt i TimeEdit. Se exempel: https://lnu.se/en/programme/network-security-programme/vaxjo-international-autumn/

Höstterminen 2018

Antagna studenter får meddelande på antagning.se samt ett centralt e-postmeddelande med hänvisning till Lnu.se/nystudent På sidan finns information om hur nya studenter skaffar studentkonto och registrerar sig samt länk till kurs- och programstart. 

12 juli Antagningsbesked urval 1 (med svarskrav) från antagning.se
13 juli Centralt välkomstmail skickas till antagna på kurs och program i urval 1
27 juli Sista svarsdag
2 augusti: Andra antagningsbeskedet urval 2

Centralt välkomstmail skickas löpande till alla antagna på kurs och program i urval 2

Innehåll i centralt välkomstmail

Välkommen till Linnéuniversitetet!

Vad roligt att du har sökt till Linnéuniversitetet. Nedan hittar du viktig information för din program- eller kursstart.

Att göra innan du börjar 

Innan du kan börja studera hos oss behöver du gå igenom några enkla steg: 

Du måste tacka ja till din plats via antagning.se senast 27 juli.
För dig som redan är programstudent och har blivit antagen till kurs/-er inom program bör ett ja-svar vara inlagt, men vi ber dig ändå att kontrollera detta via antagning.se.(Visas bara under Urval 1)

Skaffa studentkonto och registrera dig! Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till.

Meddela oss gärna om du inte kommer att börja läsa hos oss. Vi kan då ge din plats till någon annan. (Visas bara under urval 2)

Behöver du kontakta oss? Du kan ringa vår växel 0772-28 80 00 som kan hänvisa dig till rätt person. Du kan också maila oss på studera_AT_lnu.se.

Varmt välkommen som student hos oss!

Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram