Text mot svart bakgrund

Medieproduktion

Vi hjälper dig när du vill kommunicera med ljud och rörlig bild!

Medieproduktionsgruppen på kommunikationsavdelningen hjälper dig i arbetet med film och ljud – ett självklart val i kommunikationen med våra målgrupper. Kontakta oss gärna genom att fylla i formulären nedan eller e-posta oss på: medieproduktion@lnu.se.

 

Lämna förfrågan

Filmförfrågan (t ex reportage, utbildningsfilm, instruktionsfilm, rekryteringsfilm) 
Direktsändning (dvs vi filmar och direktsänder ditt evenemang)

____________________________________

 

Detta jobbar vi med

 

Filmproduktion

Vi producerar till exempel reportage om forskning, nyhetsinslag om evenemang, rekryteringsfilm om utbildningar, intervjuer, film som kan användas inom utbildning, med mera. I det här arbetet är det viktigt att diskutera vilken målgrupp man har och exakt hur budskapet ska se ut för att det ska nå fram.

Direktsändning

Vi direktsänder olika typer av evenemang, till exempel konferenser, ceremonier och föreläsningar, via Lnuplay. Det finns möjlighet att använda upp till tre kameror och vi kan också visa Powerpoint-presentationer. Sändningen nås via en webblänk som kan skickas ut eller publiceras på en webbsida. Vi kan också spela in och spara sändningen.

Bild direktsändning


Inspelning i studio

I vår studio i Växjö hjälper vi dig att producera professionella inspelningar av föreläsningar. Vi använder en greenscreen, där man kan projicera valfria bilder, filmer och Powerpoint-presentationer i bakgrunden. Vi har även en prompter för manus, så att du kan läsa dina stödord. Läs mer om inspelning i studio.

Ljudinspelning

I studion finns också möjlighet till inspelning av ljud och podcast med professionell utrustning i en lugn och ljudisolerad miljö. Podcast och ljudinspelning är bra alternativ i din undervisning, med till exempel inspelade samtal och diskussioner. I den här studion producerar vi Linnéuniversitetets egen podcast Snillen stimulerar och även Humpodd.

Podinspelning

 

Redigering/ljudbearbetning

Alla film- och ljudproduktioner redigeras, färgkorrigeras och ljudbearbetas. Vi använder oss av Adobe Premiere Pro och Pro Tools. I samtlig redigering följs Linnéuniversitetets grafiska manér. När produktionen är färdig distribuerar vi den i önskade kanaler. Allt material som filmas och redigeras arkiverar vi.

Vi tar också emot förfrågningar om ni behöver hjälp med redigering av material som ni själva har filmat.

Redigering pågår

 

Kontakt